Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás küldése


A kérdés a robotok általi automatikus űrlapküldés megakadályozását szolgálja.

BBCode kikapcsolva
Emotikonok kikapcsolva
Téma áttekintése
   

Ha szeretnél állományokat csatolni a hozzászólásodhoz, töltsd ki az alábbi mezőket.

Kinyitás Téma áttekintése: Transzparencia 2014-2019

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: Hans » szer. jan. 10, 2018 1:05 am

Lássátok feleim....
Csatolmányok
Küller-gyónása.png

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: jenő » hétf. jan. 08, 2018 7:06 pm

1982/2017. (XII. 19.) Korm. határozat - Magyarország rövid- és középtávú közútfejlesztéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások összehangolásával és…

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: jenő » szer. dec. 27, 2017 4:31 pm

Jegyző figyelmébe!“Malomdülőn Sáhó Tibort jól ismerjük. Örülök, hogy a cikk által másoknak is sikerült kicsi bemutatni őt.
Ami engem zavar és a cikkben nem szerepel a Sáhó Tibor lakhelyéül szolgáló volt Malom épület körüli rendezetlen és az Önkormányzat hathatós segítségével máig eltakargatott viszonyok:

– Az ingatlanban több éve kereskedelmi szálláshely üzemel. Lakik ott vagy 40 ember életvitel szerűen. Az ingatlan nagy része emelt színvonalú munkás szállásként üzemel. Telt házzal. 3.000 Ft/nap/fő áron elvileg bárki által igénybe vehető. Az ingatlannak az üzemeltetőnek tudomásom szerint erre a funkcióra nincs engedélye. Sőt úgy tudjuk hogy a terület „tanya” besorolását évek óta el tudta intézni magának Sáhó Tibor. Tanya amin kereskedelmi szálláshely üzemel?

– Az ingatlan csatornázatlan. Az ingatlan közvetlen patakparti. Hova kerülhet a nagy tömegű szennyvíz a ami ennyi lakó után keletkezik ? Szippantós kocsit én még nem láttam.

– Honnan történik a vízvételezés? Ez engedélyezett? Bevizsgált minőségű?

– A keletkező kommunális szemét hova kerül? Hiányoznak a kukák.

– Tudomásom szerint nem csak szálláshely hanem vendéglátási szolgáltatást is igénybe lehet venni . Vajon erre vonatkozó engedélyek rendelkezésre állnak?

– Tanya besorolás ilyen épületnél? Miért? A tanya telek és építmény adómenetes . Úgy tudom Sáhó Tibor sem telekadót sem épületadót sem vendéglátás, kereskedelmi szálláshely utáni adót sem fizet. Mi fizetünk.

– Sáhó Tibornak sokat köszönhetünk. Valóban járhatóbbá tette a Malomdűlői utat. De valljuk be, hogy ennek legnagyobb haszonélvezője ő maga, hiszen Malomdűlő Kft lakópark és a üzemelő kereskedelmi szálláshely részére alapvetően szükséges a tűrhető minőségű út. Úgy tudjuk, hogy az út építési költség ennek ellenére több helyen -Önkormányzat ellen perkövetelésben és a közösségért végezett jótettek között , és a kifizetett Önkormányzati számlák között – is szerepel.

– Feszegethető az a téma az is, hogy az épületre a Hivatal mi alapján adott fennmaradási engedélyt az épületre. Pontosabban fogalmazva az elmúlt évek épület bővítéseire, felújításaira. Ezen kérdéskörben is érdemes lenne egy „független” hivatalnak vizsgálódnia.”

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: Hans » csüt. dec. 07, 2017 9:42 pm

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: Hans » szomb. nov. 18, 2017 12:57 am

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: Vendég X » hétf. okt. 23, 2017 9:44 am

Sziasztok,

Ennek az egész HÉSZ vitának végül mi lett a végkifejlete? Pár hónapja már nem tudósított róla senki.

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: Dictator » szomb. júl. 29, 2017 10:09 am

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: König » hétf. júl. 17, 2017 12:18 pm

TRANSZPARENCIA ??? Mit ír elő a Mötv ? Be kellene tartani !2017 évi jegyzőkönyvek:

Képviselő-testület:

2017.01.31 jegyzőkönyv.pdf

2017.02.16 jegyzőkönyv.pdf

2017.03.02. jegyzőkönyv.pdf

2017.03.23. jegyzőkönyv.pdf


Pénzügyi és Gazdasági Bizottság:


PÜGB 2017.01.30.pdf

PÜGB 2017.02.15.pdf

PÜGB 2017.02.27.pdf

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: Dictator » hétf. júl. 03, 2017 6:42 pm

IQ Jani keményen elővette a pajszert, és megpróbálta egy bevadult hím gorilla vehemenciájával beletolni a lakosok arcába.
Gratulálunk, tényleg sikerült 20 év után bemutatni a világnak és kiereszteni a fáradt gőzt!


Azóta született pár reakció, melyeket nem szeretnék újra elismételni de az ördög ismét a részletekben lakozik. Elsőre az jutott eszembe hogy nehéz bármilyen írást komolyan venni, mely máris egy dupla hazugsággal kezdődik: Nem volt anyagi csőd 2014-ben, nem a Küller zsenialitásának köszönhetően stabil most a működés valamint a Küller - Sáhó - Windisch triumvirátuson kívül senki sem vagdalkozik ebben a faluban. Na jó, talán néha én de már én is egyre ritkábban.

Javaslom a Tisztelt Választópolgároknak, hogy szavazzanak Küller János polgármester jelöltre és a vele induló Független Képviselőcsoport tagjaira! Nekünk van olyan programunk, mely komolyabb állami támogatás nélkül is fellendülést hozhat falunknak. Vegyük újra saját kezünkbe falunk jövőjének alakítását! (2014-es választási irományokból)

Jönnek az eredmények, ahogy olvastam máris vigyázzba álltam és elénekeltem a himnuszt akkora büszkeséggel töltött el hogy egy faluban lakhatok ezzel a csodálatos elmével. 20 év alatt összesen nem sikerült ennyi lét összegereblyézni, most bezzeg beérett a Jani mint egy jó whiskey és a végén mindenkinek megmutatta. Kicsit zavarban vagyok, mert a választások előtt az állam és az állami pályázatok helyett a lakosok adóbefizetéseire és a telkekre alapozták a gazdasági koncepciót. Most hogy az állam mégis adott pénzt, hirtelen ez már úgy vonul be a falu legendáriumába mintha ez kizárólag a jelenlegi vezetésen múlott volna. Emlékezzünk csak vissza, amikor az előző testület elnyert az ovi pályázatot ugyan hány fórumon és fronton támadták, vitatták, őrjöngve kritizálták és módosítgatták csak hogy úgy tűnjön mintha az övék lett volna? Erről szólt a fél választási kampány, erre mit ad Isten most már a Küller még a Paksi idejében megítélt állami kompenzációkat is magának vindikálja. Értjük János, az már a tiéd! Aztán ott van az Aurára elszórt pár száz millió, azok vajon mikor fognak megtérülni? Tudjuk már hogy mit akarunk kihozni belőle? 30 év ígérgetés után végre lesz egy tornatermünk, felmerül a kérdés hogy ha ez a mostani testületen múlt akkor miért nem áll már 20 éve az a tornaterem. MIndenképpen örvendetes tény hogy sikerült végre pénzeket elnyerni, már csak az a kérdés hogy eddig miért nem sikerült? Talán majd egyszer ezt is megtudjuk.

A továbbiakra már nem térnék ki részletesen, egy önimádó paranoid skizofrén ember szellemi maszturbációjának tartom aki annyira görcsösen akarja állandóan bizonygatni hogy ő mennyire jó polgármester, hogy egy konténernyi görcsoldó sem tudná lenyugtatni. Nem csak ő szarta a spanyolviaszt, hanem 3D nyomtatóként komplett lakóparkokat is ki tud pottyantani magából a Mester. Röpködnek a milliárdok, az ígéretek mintha ez az elmúlt elcseszett 20 évet bármilyen módon is kompenzálná.

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: Vendéég » vas. júl. 02, 2017 10:34 pm

A 2097 Facebook oldaláról


Vásárolt szerelem? Köszönöm, nem!

Tisztelt Polgármester úr, kedves János!

Nem kerülgetem sokáig a forró kását, rossz kedvre hangolt az írásod. Ez a legenyhébb kifejezés, ahogy a leírtak hatását ki tudom fejezni.
Pedig örömmel olvastam az egyre eredményesebbé váló pályázati munka gyümölcseit és gratulálok is ehhez a fejlődéshez. Hol van akkor a probléma?
Furcsa módon a fejlődéseddel van a gond, amit az elmúlt évtizedekben bejártál. Ahogyan az ösztönösen mozgó, a faluja érdekeiért csetlő-botlóan bár, de odaadóan és kitartással küzdő amatőrből "profi politikussá" kezdtél válni. Rossz iskolába jártál. Ahogy egyébként az egész ország.
Sok keserű tanulságot lehet levonni a hatalom megszerzésének és gyakorlásának módjára vonatkozó "korszerű" ismeretekből. Legyen szó helyi vagy nagypolitikáról. Hogyan vegyük körül magunkat olyan emberekkel, akik csak annyit tudnak, hogy "van itt valahol egy gomb", amit időnként meg kell nyomni. Ennél pontosabban nincs igényük megérteni a konkrét helyzeteket, a saját felelősségük pedig ismeretlen kifejezés számukra. Hogyan képezzünk titokzatos és fenyegető ellenségképet, mint "... mostanában egy háttérérdekek által mozgatott hangos kisebbség folyamatosan megalapozatlan kritikákat fogalmaz meg", és hogyan lépjünk föl a sok ártó szándékkal szemben az "igazi közösség" egyetlen védelmezőjeként. Hogyan beszéljünk, amíg le nem megy a nap, és a hallgatóság kimerülten föl nem oszlik. Hogyan tulajdonítsunk minden elvitathatatlanul pozitív kezdeményezést magunknak. Hogyan soroljunk még csírájukban is alig létező ötleteket mint a megvalósulás küszöbén álló eredményeket. Hogyan hivatkozzunk elődeink vétkes mulasztásaira és az ezáltal ránk kényszerített heroikus küzdelemre (a te esetedben különösen meghökkentő). Hogyan démonizáljuk a velünk egyet nem értőket és vitassuk el a jószándék legkisebb morzsáját is tőlük. És hogyan ismételgessük mindezt, míg meg nem ragad.
"... a megjelentek és résztvevők túlnyomó hányada az ófalú egyetlen behatárolt és szervezett érdekcsoportját képviselte"
"Az érdekcsoport a közösségi jövőképalkotó munkát ... korábbról ismert kisközösségi vagy egyéni háttérérdekei kierőszakolására igyekezett fordítani."
Végül a profizmus magasiskolája, hogyan tettessük magunkat hülyének, ha olyan ötlet merül föl, amelyik nem illik autokrata elképzeléseinkbe. Mint teszed ezt, amikor a magisztrátus szervezése kapcsán megadod a saját e-mail címed, mondván ott kéretik jelentkezni.

János, mégis hogyan készülsz együttműködni olyan emberekkel akiket a fent idézett démonizálás mellett még kompromisszumképtelenséggel és felelőtlenséggel is vádolsz?

- Miért idegeskedsz, a világ márcsak ilyen, nyugodj bele szépen. - válaszolhatnád esetleg, ha ez egy magánbeszélgetés lenne.
Nem akarok belenyugodni szépen. Ugyanannyira nem akarok belenyugodni szépen, mintha arról akarnál meggyőzni, hogy a vásárolt szerelem ugyanolyan jó mint az önkéntes, hiszen végső soron...
Nekem az önkormányzatom ne egy prostituált legyen, aki bár a pénzemért/szavazatomért időnként pucsít, de alapvetően megvet és lenéz.
Arra biztatlak, gondold ezeket a viszonyokat újra légy szíves, talán még nem késő.

Tisztelettel:
Wittmann Imre

Vissza a tetejére

cron