Kéményseprés, avagy a "kényszerszolgáltatás"

Hozzászólás küldése


A kérdés a robotok általi automatikus űrlapküldés megakadályozását szolgálja.

BBCode kikapcsolva
Emotikonok kikapcsolva
Téma áttekintése
   

Ha szeretnél állományokat csatolni a hozzászólásodhoz, töltsd ki az alábbi mezőket.

Kinyitás Téma áttekintése: Kéményseprés, avagy a "kényszerszolgáltatás"

Re: Kéményseprés, avagy a "kényszerszolgáltatás"

Hozzászólás Szerző: Vendég » szomb. jún. 04, 2016 7:58 am

Arra következtetek, hogy nem borosjenői, hanem pesti ingatlanról van szó. Ott más szolgáltató vegzálja a lakosságot más játékszabályok szerint. Ami itt életveszély, az ott tök rendben van és fordítva.
Itt a 2-essel kezdődő hibakód azt jelenti, hogy a hibát a következő ellenőrzésig kell kijavítani. Ami 1-essel kezdődik, az közvetlen veszély, ebben az esetben mindenképp jelentik a katasztrófavédőknek, aki fog neked küldeni egy határozatot, amiben leírja, hogy mik a teendők, lehetőségek. 30 napos "piros lapról" itt még nem hallottam.
Jó lett volna megkérdezni, hogy mit takar a belső állapot nem megfelelősége. Kormos, kátrányos? Miért nem pucolja ki? Mindegy, az aláírásoddal igazoltad a kéményseprő véleményét, innentől lényegtelen, hogy mi volt az elmúlt években. Én megvárnám a határozatot, utána ÍRÁSBAN kérnék állásfoglalást a lehetséges teendőkről, a kémény üzemen kívül helyezésének műszaki lehetőségeiről.
A kályhát semmiképp ne kösd le a kéményről, mert azzal a kémény még ugyanúgy "élő" marad, soha ki nem megy a koromszag a lakásodból, nem beszélve arról, hogy ezzel egy valóban veszélyes helyzetet idézel elő. Ha bárki, bármikor akár csak egy papírkosár tartalmát megpróbálja elégetni, garantált a lakástűz. Akkora hülye még egy kéményseprő sem lehet, hogy ilyet javasoljon.
Egyébként egy cserépkályhában százezreket érő anyag van, ha feldobsz egy hirdetést, úgy elviszik, mint a cukrot és a helyét fényesre pucolják, ha már annyira nem kell.

Re: Kéményseprés, avagy a "kényszerszolgáltatás"

Hozzászólás Szerző: BéPé » pén. máj. 20, 2016 11:31 pm

Nincs róla határozat. A sormunka tanúsítványra írtak 2E hibakódot ("nem megfelelő az égéstermék-elvezető belső állapota") + adtak egy 30 nap határidős "piros lapot", hogy ha nem javítom ki a hiányosságot, akkor jelentik a Katasztrófavédelemnek... A kéményseprő szóbeli közlése szerint ki kell bélelni a kéményt, vagy a cserépkályhát kell lebontani, vagy lecsatlakoztatni. A lecsatlakozás is nagy rombolással járna, ezért gondoltam az ajtó lefalazására.
Az azért érdekes, hogy ez most ilyen sürgős és fontos lett nekik, eddig évtizedeken át nem foglalkoztak vele. Tavaly júliusban a sormunkánál sem reklamálták. (Be sem jöttek a lakásba, csak az ajtóban aláiratták a tanúsítványt) Egyébként a bélelést saját szakállamra nem is intézhetem, ha akarnám sem. Társasházi kémény, 5 emeletet érint (lakógyűlés összehívás -> határozathozatal -> árajánlatok bekérése -> munkavégzés.... Mindezt hogy gondolják 30 nap alatt???)


Vendég írta:
> Leírnád, hogy pontosan mi a baj a kéményeddel? Mi áll a határozatban, ott
> mire hivatkoznak? Nekem is van cserépkályhám téglakéménnyel és nem
> szeretnék se bélelni, se rombolni. Eddig nem volt vele probléma. Idén is
> jár már a kéményseprő, és van valami új szabály?

Re: Kéményseprés, avagy a "kényszerszolgáltatás"

Hozzászólás Szerző: Vendég » vas. máj. 15, 2016 12:06 pm

Leírnád, hogy pontosan mi a baj a kéményeddel? Mi áll a határozatban, ott mire hivatkoznak? Nekem is van cserépkályhám téglakéménnyel és nem szeretnék se bélelni, se rombolni. Eddig nem volt vele probléma. Idén is jár már a kéményseprő, és van valami új szabály?

Re: Kéményseprés, avagy a "kényszerszolgáltatás"

Hozzászólás Szerző: BéPé » vas. máj. 15, 2016 10:10 am

"Nem használt cserépkályha esetében magát a kályhaajtót kell befalazni." - Ez a szabványban van, vagy más jogszabályban? Kéménybéleltetéssel kekeckednek nálam egy 50 éve nem használt cserépkályha miatt, lefalaznám az ajtaját, de szeretném tudni mire hivatkozhatok. Előre is köszönöm, M16!

Re: Kéményseprés, avagy a "kényszerszolgáltatás"

Hozzászólás Szerző: Vendég » hétf. jan. 18, 2016 2:55 am

Ravasz. Úgy látszik, egyre több lakástulajdonos unta meg a lehúzást. Ezentúl csak alá kell írniuk a munkalapot, a kéményseprő meg azt számláz az önkormányzatnak, amit akar, senki nem fogja ellenőrizni. Következő lépés, hogy módosítani kell a helyi adót, hogy ezt az "átvállalt" díjat is fedezze. Az meg mi fizetjük. Így bonyolultabb, tehát többet lehet kaszálni.
Timi meg nem tudom miről beszél, a szociban a kéményseprés szolgáltatás vagyis akkori nevén kisipar volt. Jött Oszi, köszönt, megkérdezte hogy kell-e seperni, ha nem kellett, akkor szépen elment, ha kellett megcsinálta, utána megkapta a pénzét meg a fröccsöt.

Re: Kéményseprés, avagy a "kényszerszolgáltatás"

Hozzászólás Szerző: Vendég » szomb. jan. 02, 2016 11:11 am

"Kérdésünkre a fideszes rezsibiztos kifejtette: azok az önkormányzatok, amelyek nem mondják fel a lejárat előtt lakossági szolgáltatási szerződésüket, július 1-től saját forrásból kötelesek kifizetni a szolgáltatóknak a lakossági ellátási költségeit."
???

Re: Kéményseprés, avagy a "kényszerszolgáltatás"

Hozzászólás Szerző: Vendég » kedd dec. 01, 2015 6:47 pm

http://www.vg.hu/vallalatok/szolgaltata ... yai-461834

Most már csak az önkormányzaton múlik, hogy felmondja a szerződést a jelenlegi céggel. Elég rendesen leszerepeltek a helyi emberükkel az utóbbi években, ennél csak normálisabb jöhet.

Re: Kéményseprés, avagy a "kényszerszolgáltatás"

Hozzászólás Szerző: Timi1,5 » csüt. máj. 07, 2015 10:01 pm

Köszi az együttérzést, de tudod a magamfajta átkosban szokott ember még ma is a "hatóságot" látja ezekben és lássuk be, ebben a tekintetben nem sok változott, úgy is viselkednek. Még őkelme vágta nekem a pofákat, hogy fillérre kiszámolva és kelletlenül adom oda a pénzt, sőt nem átallottam megjegyezni, hogy ezt nem tartom fernek.
Rendőrt csak nem hívhat rájuk az ember! Fizetni kell, nincs más megoldás!

Re: Kéményseprés, avagy a "kényszerszolgáltatás"

Hozzászólás Szerző: Vendég » csüt. máj. 07, 2015 6:48 pm

"Helytelenül járt el", magyarul hazudott, megkárosított, a saját érdekei szerint félrevezetett embereket, nincs egy elérhető díjtáblázat, amiből ellenőrizhető lenne amit felszámol, mindennek tetejébe pofátlan és be kell engedni a lakásomba? Szzuper!
Timi neked külön gratula, ha bevetted ezt a csúcsos beton bulit és ennyiben hagytad!

Re: Kéményseprés, avagy a "kényszerszolgáltatás"

Hozzászólás Szerző: Timi1,5 » csüt. máj. 07, 2015 11:50 am

Nálunk a soha nem használt- elfalazott kéményre kért pénzt "tartalék kémény" címszóval, majd mikor szóvá tettem, hogy el van falazva, be sem jött megnézni, csak nagy arcával közölte, hogy ha a kémény tetejét csúcsosan lebetonozom (csúcsosan azért, hogy lentről is lássa, hogy le van zárva, s ne kelljen fölmenni akár egy kisebb létrára se), akkor eltekintenek a tartalék kéménydíjtól.
Mindezt a semmiért.
Erre mondaná Kohn bácsi, hogy "ügyes!"

Vissza a tetejére

cron