Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás küldése


A kérdés a robotok általi automatikus űrlapküldés megakadályozását szolgálja.

BBCode kikapcsolva
Emotikonok kikapcsolva
Téma áttekintése
   

Ha szeretnél állományokat csatolni a hozzászólásodhoz, töltsd ki az alábbi mezőket.

Kinyitás Téma áttekintése: Transzparencia 2014-2019

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: Hans » hétf. jún. 26, 2017 2:25 pm

A honlapon olvasható.
Csatolmányok
Dok1.docx
(43.71 KiB) 19 alkalommal.

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: VendégX » hétf. jún. 19, 2017 8:22 am

"Elhangzott, amit mindenki, aki a folyamatot követi, vagy akár csak kicsit is foglalkozik a falusi eseményekkel mindig is érezhetett: Küller János kijelentette, nem érdekli, mit gondolnak a lakosok, ő akkor is úgy fog cselekedni, ahogy azt úri jókedve tartja.

Miután feltettem a kérdést, hogy amennyiben saját időm és költségem terhére elvégzem a falu teljes lakosságának reprezentatív felmérését, együttműködve az önkormányzattal és az érdeklődő lakosokkal, és az eredmény értelmében a falu egy emberként áll ki a HÉSZ ellen, hajlandó-e azt módosítani, a válasz nemleges volt."

:) :) :)

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: jenő » csüt. jún. 15, 2017 12:10 pm

Idézet a 2097.hu-ról

"Pilisborosjenő 2050 – Küller János jövőképe

Küller János nem hogy a fiatalok, de a falu teljes lakosságának véleményét sem hajlandó figyelembe venni. A problémák megoldása meghaladja képességeit, a felajánlott segítséggel azonban nem akar élni. Ez derült ki a tegnapi „fórumból”. A HÉSZ tervezet, Polgármester Úr szerint egy sebesen rohanó, megállíthatatlan vonat. Tovább gondolva ezt a szóképet, ijesztő jövő fenyeget, ez a fékezhetetlen masina előbb utóbb ugyanis becsapódik valahová, s hogy ez mekkora kárt okoz majd, azt felbecsülni is nehéz.2017. június 13-án három és fél órás eredménytelen és parttalan beszélgetésben – talán helyesebb egymás mellett elbeszélésnek neveznem – próbált meg a falu néhány lelkes fiatalja a véleményüket képviselő korábbi felmérés eredményének érvényt szerezni, annak HÉSZ-tervezetbe való beépíthetőségéről a Polgármester Úrral egyeztetni. Eredménytelenül.

A három fő ellentét feloldására, mely a HÉSZ tervezet és a fiatalság elképzelése közt feszül – nevezetesen a falu alapterületének jelentős növelése, a településkép elvárosiasítása és kiemelt a természeti és tájképi területek védelmének hiánya – még csak próbálkozás sem történt.

Újabb kötelező kör letudva, fiatalság meghallgatva, pipa. Igaz, hogy akár a falhoz is beszélhettünk volna, de legalább a látszat végtelenül demokratikus. Mégsem mondhatom, hogy a tegnapi alkalom teljesen felesleges lett volna. Elhangzott ugyanis sok érdekes kijelentés.

Egyértelművé vált, hogy van közös pont: nevezetesen, hogy ugyan azokat a tényezőket látjuk a HÉSZ tervezet módosításának akadályaként. A különbség azonban az, hogy míg Küller János ezeket a nehézségeket megoldhatatlan feladatoknak hiszi, a falu számos lakója megoldási alternatívákat kínál.

Elhangzott, amit mindenki, aki a folyamatot követi, vagy akár csak kicsit is foglalkozik a falusi eseményekkel mindig is érezhetett: Küller János kijelentette, nem érdekli, mit gondolnak a lakosok, ő akkor is úgy fog cselekedni, ahogy azt úri jókedve tartja.

Miután feltettem a kérdést, hogy amennyiben saját időm és költségem terhére elvégzem a falu teljes lakosságának reprezentatív felmérését, együttműködve az önkormányzattal és az érdeklődő lakosokkal, és az eredmény értelmében a falu egy emberként áll ki a HÉSZ ellen, hajlandó-e azt módosítani, a válasz nemleges volt.

Kiderült, hogy Polgármester Úr még mindig nem érti, miért kapja a fizetését.

Egy felelős polgármesternek és képviselőtestületnek a feladata, hogy a települést legjobb tudása szerint a lakosok érdekének és akaratának megfelelően vezesse. Amennyiben kiderül, hogy ez az út jelentős, nehezen megoldható problémákkal terhes, akkor a feladat ezen problémák megoldása.

Elvégre azért jelentkezik valaki erre a tisztségre, mert úgy gondolja, hogy átlagon felüli problémamegoldó képességgel rendelkezik, nem igaz? Azonban, ha egy polgármester eljut arra a pontra, hogy a lakosság akaratának nem tud eleget tenni, el kell gondolkoznia pozícióján. Főleg, ha nem is akar eleget tenni. Természetesen ezt Küller János még megfontolni sem hajlandó.

Lényeg a lényeg: fiatalok meghallgatva, még egy formális lépéssel közelebb a célhoz. A célhoz, ahol a Küller János és barátai által vezetett sebesen robogó vonat majd a faluba csapódik.

Polgármester úr szerint a HÉSZ az egy sín, amin a falu egy gyorsvonat sebességével eltéríthetetlen irányban robog, és elvben meg lehetne ugyan állítani, de az rengeteg ember életébe kerülne. Antonovits Bence összeszedett érvelése sem tudta Küller Jánost ebbéli meggyőződéséből kimozdítani (szerk.)
By Antonovits Bence Dániel| 2017. 06. 15.|HÉSZ vita, Településfejlesztési koncepció "

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: jenő » kedd jún. 06, 2017 2:25 pm

Feltűnő aránytalanság

„Azóta van úgy, hogy mint a prófétákat, a tenger s pusztaság hő szerelemre költ, könnyre fakaszt a kéj és kacajra a bánat, s jóízzel a fanyar borok bús íze tölt; gyakran való gyanánt hiteget a hazugság, egekbe bámulok, és gödrök gáncsa ront, de vígasztal a Hang: „Ne hagyd az álmok jussát, szebbeket álmodik a bölcsnél a bolond!”

Charles Baudelaire: A romlás virágai

Erre a legutóbbi vihart követő napokban döbbentem rá. Az évtizedek óta legnagyobb, Pilisborosjenőt ért felhőszakadást követően falunk útjait ellepte a sár, a törmelék, a víz által feltépett aszfaltdarabok. Elgondolkodtam azon, vajon mivel tölti polgármesterünk az idejét idestova kis híján két évtizede, ugyanis egy rövid megszakítást leszámítva ennyi ideje tevékenykedik műszaki ügyekért felelős alpolgármesterként illetőleg polgármesterként Pilisborosjenő felvirágoztatása érdekében.

Rá kellett döbbennem, hogy Küller János polgármestert falunk bármely ügyes bajos dolgánál sokkal jobban lefoglalja a HÉSZ legújabb módosítása, a lakóövezeti területek növelése, a Várvölgy beépítésére tett első nyilvános kísérlete.

A segítségüket kérem az alábbi kérdések megválaszolásában:

Miként lehetséges az, hogy amióta 2000-ben alpolgármester lett, azóta Küller János láthatóan komoly elhivatottságot érez az ingatlanfejlesztői szakma iránt, folyamatosan növeli Pilisborosjenő beépíthető lakóövezeti területét, folyamatosan módosítja a HÉSZ-t Sáhó Tibor kedvéért, az adófizetői képességünk terhére fejlesztési hitel felvételére veszi rá az Önkormányzatot Sáhó Tibor helyett és Sáhó Tibor területének fejlesztése végett – ám hidegen hagyják azok a napi ügyek, amelyek az Önkormányzat kötelező feladatainak körébe tartoznak: nem foglalkozik komolyan útjaink állapotának javításával, nem készít elő egy, a teljes falu úthálózatát magában foglaló útépítési munkatervet?
Miként lehetséges az, hogy az Államtól kompenzációként az Önkormányzat által kapott 250 millió forintot nem útépítésre költi, hanem diszkont kincstárjegyben leköti annak érdekében, hogy a Malomdűlő fejlesztésére az Önkormányzat által felveendő hitel önereje lehessen?
Miért mások tulajdonában lévő ingatlanok fejlesztésével foglalkozik, s miért nem a falu közterületeinek állapotát javítja?
Miért kíván az Önkormányzattal – azaz velünk, adófizetőkkel – fejlesztési hitelt felvetetni magánszemélyek helyett és azok ingatlanjainak fejlesztésére, s miért nem fordít pénzt és munkát a lelkes szülők és azok cégei által az Önkormányzat telkén létrehozott egyetlen pilisborosjenői játszótér fenntartására, üzemeltetésére?
Miért a Várvölgy beépítésének előkészítésében asszisztál Sáhó Tibornak, s miért nem fordít pénzt és munkát a játszótér melletti focipálya – az MLSZ pályázata útján szakszerűen kivitelezhető – műfüves kiépítésére?

Kérdéseimet Önök is bármikor folytatni tudják. Végül az alapkérdés megválaszolásában kérem segítségüket:

Küller János polgármester miért nem a törvényben előírt feladatait végzi a magánszemélyek – leginkább Sáhó Tibor – érdekeinek kiszolgálására hivatott ingatlanfejlesztési munkálatok helyett?

Nagyon kérem Önöket, segítsenek megválaszolni ezt az alapkérdést annak érdekében, hogy világos legyen mindannyiunk számára Küller János polgármester valódi indítéka: miért nem a törvényben előírt munkáját végzi Küller János polgármester az általunk befizetett, Magyarország egyik legmagasabb mértékű ingatlanadójáért cserébe.

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: VendégX » vas. jún. 04, 2017 10:27 am

Szülőföldünk Pilisborosjenő 2017

http://2097.hu/velemeny/szulofoldunk-pi ... 2017-2097/

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: konyak » szer. máj. 24, 2017 9:20 pm

Sáhó akkorát fakít, hogy kiérdemesült színészeink is megirigyelhetik.
Kedvencem: felfüggesztett per.
2014-ben Küller és csapata nem kiegyezett, hanem kilépett a perből. Sáhó meg persze nyomult tovább. Most akkor hogy lenne a "felfüggesztés", amit a Pp. szerintem nem ismer, de a félbolond mediátorral meg az LMB bizottsággal egyeztettek?
Hatástanulmány: legfeljebb a tegnapi szilvalekvárról a mellékesben, Tibi.
Ha Malomdűlőn nem vágnák partiba a bekötött szemű Justitia istennőt minden nap, akkor ez a falu is előrébb lenne.
- - -

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: VendégX » kedd máj. 23, 2017 7:51 am

Amennyiben a polgármester összes létező kifogását hajlandóak lennénk elfogadni, a számok és tényleg világa helyett az ezotéria várhat ránk.

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: Dictator » hétf. máj. 22, 2017 9:06 pm

Elhatároztam hogy a hetente csak egyszer mérgezem magamat Küller János kórképének további elemzésével, azonban a mai nap sikerült olyan szellemi kamikaze támadást demonstrálnia a Mesternek ami még a harcedzett pszichiátereket és medvegondozókat is sokkolna. Ennek kiváltója természetesen a pénteki Hész vitáról készült videó, melyben egy intellektuális szőnyegbombázással képes volt lerombolni az összes lehetőséget és utolsó hidat melyek még összekötötték ezt a falut a valósággal. Megmutatkozott ismét hogy a kommunikációs mézes kalács házikó helyett csak egy ócska putrit tud építeni szavaival. Pilisborosjenőn nincsenek gazdasági kimutatások, meg nem valósult beruházások értéknövelt összegeivel dobálóznak, nincsenek fejlesztendő területekre lebontott összefoglaló elemzések sem, a határidők a perek és a jogszabály változások miatt nem előre felmérhetők se nem tarthatóak, és pont az a Küller János picsog emiatt aki a pereskedés virtuózaként már mindezt tíz éve a csúcsra járatta a lazarétiek ellen. Kockázatokról nem beszélünk, mert amiről nem beszélünk az nem is létezik. Volt, nincs, eltűnt. A lakossági fórum mégsem lakossági fórum, Sáhó Tibornak azért csak-csak jut bő harminc perc hogy mondandójával kényeztesse az egybegyűlteket . Hol vannak a számok és a transzparencia? A Hivatal Jánosunk szerint hamis adatokat közölne (micsoda kifogás :) ) ezért majd lakosok menjenek be az Önkormányzathoz és számoljanak utána. Tényleg? Akkor minek van a Jegyző, teszik fel a jogos kérdést? Ha az Önkormányzat erre nem képes, ezek szerint eddig nem is volt igénye rá hogy a döntéseket megfelelő számításokkal alátámassza akkor talán fel lehetne kérni egy külső szakértőt, hangzik el a következő felvetés. Erre a mindent elsörpő válasz a 44ik percben hangzik el Dr. Prof. Prof. emeritus Küller szájából:

"A XXI-ik századba ez a hatástanulmány, meg számoljunk ki nagyon dívik, külön McDonald's tanfolyamokat indítanak arra hogy ilyen embereket képezzenek. Ezután a hatástanulmányok intézményét sikerült komplett lerángatni a Falugondnok kft példájának szintjére, kicsit olyan ez mint amikor a házasság intézményét egy esküvői tömeggyilkosság kapcsán szeretnénk megvilágítani. Bezzeg amikor a Papi földeket megközművesítették, ott egy mondatban sikerült hatástanulmányt alkotni. Nem kellett 46 oldal, azt jó is lett ugye."

Lassan mondom János: azért mert egyszer sikerült segg részegen átmenni a zebrán baleset nélkül, talán nem kéne ebből túl nagy rendszert csinálni illetve ennek külön tudományos katedrát állítani. Ki ez az nagy tudású ember, ki rendkívül tudományos előadás keretében tulajdonképpen a közgazdaságtan, üzleti tanácsadás, felelős pénzügyi tervezés és a projekt management összes axiómáját EGYSZERRE hagyja figyelmen kívül ? Egyetem kontra McDonald's? Demagóg frázisai típusos példája a „megvilágosodás” útján nyert tudásnak, ami tankönyvek helyett egy megfellebbezhetetlen, karizmatikus szellemi vezető tekintélyén alapul. Nos elárulnám hogy a beruházásoknál ez a lakossági igény nem hókuszpókusz, hanem alapfeltétel kellene hogy legyen MINDENHOL TE TULOK. Tudjuk Pilisborosjenőn a fény is lassabban terjed a megszokottnál. Ebből is látjuk hogy itt más motivációkról lehet szó. A koncepcióváltást úgy ahogy van felesleges, hiszen itt haladni kell kérem és nincs idő számokkal szarakodni mondja a helyi Gróf Széchenyi. Elképzelem amikor Küller és Sáhó ezzel a szakértői parafenomén dumával elmentek annak idején hitelekért kilincselni a bankokhoz és a minisztériumba. Biztos hogy oda sem kellett hatástanulmány és kockázatelemzés? Utolsó csepp a pohárban amikor Sáhó Tibor csak úgy mellékesen rábeszélte Janit hogy a malomdűlői iskolára és óvodára szerezzen neki telket Daninétől, ahelyett hogy beépíthető eladható telkeket kérjen a Budai Téglától hozzájárulásként a falu javára. Még jó hogy nekünk hitetleneknek tök ingyen van ez a Malomdűlő projekt ... különben is minden/mindenki mehet a kukába/picsába ami nem a Mester igazát bizonyítja. Nem szégyen az ha valaki életében nem látott még felsőoktatási intézményt belülről, viszont elég sok tünetet megmagyaráz. Ne legyenek kétségeink, a számok ill. a tudományok iránti ellenszenve bizonyos társadalmi rétegek és alapvető civilizációs normák megvetéséből táplálkozik. Kultukampf helyett Küllerkampf!

Kíváncsi leszek mikor kezdenek el könyveket égetni és diplomásokat kilakoltatni :)

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: Dictator » vas. máj. 21, 2017 11:56 am

Akinek eddig bármi kétsége lett volna a HÉSZ-el kapcsolatban, ez nem egy kérdezz-felelek lakossági fórum :)
Rosszul emlékszik szegény János, többször leblokkol mint egy kikapcsolt ABS. Jámbor Úr is rendesen "megdolgozik" a fizetéséért, ennyi félrebeszélést amúgy csak a toxikológián szokás hallani szilveszterkor. Sáhó Tibor három órás elnöki beiktatási beszédében kendőzetlenül lerántja a leplet a falu érdeke ellen szőtt összeesküvésekről (Gergely György - Szalai Péterről), mindezt úgy mintha ő lenne a pártatlan főügyész. A végén kicsit elragadja a HÉSZ, akarom mondani a HÉV :)

Megnyugtató azonban hogy ilyen sokan mentek el, és jó hozzászólások születtek.

https://youtu.be/zfXSA0V8y3o?t=1h25m27s

Re: Transzparencia 2014-2019

Hozzászólás Szerző: imre » szomb. máj. 20, 2017 10:30 pm

KÖZLEMÉNY

Tisztelt Lakosok!A TRSZ-ek honlapra való feltöltését megkezdtük.

A feltöltés folyamatosan történik, az anyagok elérhetőek a dokumentumok/szerződések fül alatt.Tisztelettel:

Pilisborosjenő Község Önkormányzata

Vissza a tetejére

cron