Kódolt rosszindulat, vagy a tulajdon jogos védelme?

Pilisborosjenői, közéleti információ forrás.

Kódolt rosszindulat, vagy a tulajdon jogos védelme?

HozzászólásSzerző: öreg » szer. nov. 27, 2013 10:11 pm

A falunkat hétvégeken ideiglenesen megszálló kirándulók kedvelt, és egyetlen ismert útvonala a játszótér-teve szikla-egri vár között vezet.
Volt azonban egy kevésbé frekventált, elsősorban helybéli sétálók, futók, kerékpározók által használt kellemes murvás út, amely a kálváriát megkerülve, a felhagyott murvabányák mellet, egészen a bárány sziklákig, meg persze vissza vezetett. Az elmúlt évtizedek alatt ezt az utat, hol az önkormányzat, hol helyi fuvarozók, rendszeresen megszórták murvával, így egy egészen kellemes sétaút alakult ki. Az utat egyik oldalról szépen művelt szántóföld, másik oldaláról látszólag a senki földje szegélyezi. Hosszú idő óta ez a három jól megvolt egymással. Egészen mostanáig.
Nem tudom, és nem is az én tisztem eldönteni, hogy a művelt szántóföld tulajdonosa milyen indíttatásból, jogosan, vagy alaptalanul, de néhány hete úgy döntött, hogy elfoglalja, vagy visszafoglalja az eddig útként funkcionáló területet, ezért először félig beszántotta, majd a maradék csíkot, amin azért biciglivel, vagy gyalog azért még el lehetett volna közlekedni, keresztbe-kasul összebarmolta. Bocs, de jobb szót erre a munkára nem tudok.
Nem tudom, az általa így nyert, néhány kilóval több termény, amit jövőre betakaríthat, arányban áll-e azzal a bosszúsággal, szomorúsággal, amit az eddig az utat használóknak okozott, de azt bizton állíthatom, hogy normális gondolkodású, jóérzésű ember ilyet nem tesz. Még akkor sem, ha jogilag esetleg igaza van.
Én a magam részéről csak annyit, köszönöm kedves falubelink. Remélem most boldog, és elégedett, hogy visszaszerezte, ami az Öné. A sok léhűtő, sétálgató, kutyasétáltató, meg pukkadjon meg! Ragadjanak csak ők is bele a jó kis borosjenői dagonyába!
öreg
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: szer. nov. 27, 2013 9:40 pm

Vissza: Mi történik és minek kellene történnie Pilisborosjenőn?

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron