Választás 2014

Pilisborosjenői, közéleti információ forrás.

Re: Választás 2014

HozzászólásSzerző: Dictator » pén. okt. 17, 2014 10:05 pm

Látom előkerült a google fordító. Én csak angolul beszélek, de majd keresek neked valami frappáns idézetet. Ezek szerint eljött az idő hogy Dictator helyett Mindenható legyen a nickem? Na de vegyük kicsit komolyabbra, bár tudom téged ez a része már nem érdekel:

-Először is ugrott ma az esti programom a szar idő miatt, ezért kicsit morcos vagyok

-Másodszor a kampány miatt eddig kénytelen voltam erősen visszafogni magam és inkább a Küller hülyeségeivel foglalkozni. Most ez már nem játszik, ki lehet beszélni ami mindenki lelkét nyomja.

-Harmadszor ezek olyan alap dolgok hogy nem kell politikusnak vagy projekt managernek lenni, nem kell hozzá bátorság, sem jogot vásárolni hozzá.
Nem csak én írtam le, mások is, sokszor, évek óta ... csak vissza kellene nézni az elmúlt 4-8-12 évet. Same shit. (Németül nem tudom.)

-Negyedszer unom a fáradt és langyos mellébeszélést, miközben a legbénább ellenzék mellett is meg lehetett volna nyerni ezt a választást. Persze ezek után minek?

-Ötödször nagyon szívesen magamra vállalom a gonosz Klug-akármi szerepét aki közli a rossz hírt, cserébe ha a következő választáskor ennek lesz bármi foganatja, nem álszent és butuska (ál)tanulságokat imitálnak itt egyesek. Lehet utálni, lehet szidni emiatt de nem különösen érdekel. Majd elmúlik.

-Hatodszor amikor szakértelemről beszélünk akkor én igyekszem nem a helyi kocsmárost, dalnokot, műszerészt vagy a hentest alapul venni, hanem ennél szélesebb körben gondolkodni. Tudod ma már van tv meg internet és az ember lát ezt-azt. Mi az ami jól működik, mi az ami rosszul. Nekem valahogy evidens hogy nem csapok össze mindent azt utolsó pillanatban hanem felkészülök előtte. Biztos a hülye nyugati ideológiák miatt. El tudok számolni százig, meg ilyesmi. Tudom hogy az 5 jelölt néggyel több mint az 1 Jani.

-Hetedszer egyes jelöltek érzékeny lelki világánál fontosabb hogy a választók a jövőben kicsit szigorúbban válogassanak. Ebbe magamat is beleértve.

-Nyolcadszor pont azt magyarázom hogy ez egy sok tényezős dolog, nem csak egy emberen múlt hanem koncepcionális váltás kell. Ha ez nincs, akkor 2019-ig jobb ha mindenki szerez egy ÖPE tagkönyvet. EVIDENS HOGY 5 ÉV MÚLVA SEM FOG EZEKBŐL SENKI TANULNI! Akkor majd kezdhetitek elölről az álmodozást.


Legutoljára: Segíteni? Azt a részt eddig senki sem olvasta! Hónapokon át írtam írtam írtam/írtuk :) Ha olvasták volna nem itt tartanánk. Tudom ennek is én vagyok az oka. Szép következő öt évet!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Dictator pén. okt. 17, 2014 10:11 pm-kor.
Hosszan nem mennék bele, nem olyan könnyű a helyzet, el kellene indulni, majd meglátjuk mi jön ki belőle.

A forrást elő kell teremteni, el kell végezni a munkát! Meg lesz az eredménye.
Avatar
Dictator
 
Hozzászólások: 870
Csatlakozott: szer. okt. 30, 2013 8:00 pm

Re: Választás 2014

HozzászólásSzerző: Vendég » pén. okt. 17, 2014 10:08 pm

LKriszta írta:
> Nem tudom ki vagy kedves Vendég, de nem nagyon ismered ezek szerint a szavazóinkat.
> Mi igen, s tudjuk, hogy nagyjából kinek milyenek a helyi preferenciái, kötődései. Ez
> alapján merem állítani, hogy a szavazatokból jutott volna Küllernek is. De tegyük
> fel, hogy igazad van, és csak Becske és Gergely között oszlik meg. Ha ketté osztod az
> én szavazataimat, akkor sem lett volna elég Küller legyőzéséhez. Ha olyan arányban
> osztod szét, ahogy kapták, vagyis 202/188 arányban, akkor sem lett volna elég.
> Ne akarj olyanért felelőssé tenni, amiért nem vagyok az. Ki írja elő, hogy ki
> indulhat el Pilisborosjenőn a választásokon? Miért akarod mindenképpen az én nyakamba
> varrni a felelősséget?

Akárhogy csűröd-csavarod, rajtad kívül mindenki meg van győződve, hogy ez a te felelősséged - legalább ez elgondolkodtathatna kicsit!
Visszaolvasgatva azt is láttam, hogy megköszönöd volt képviselőid támogatását - tudomásom szerint volt köztük olyan, aki még az ajánlóíved sem volt hajlandó aláírni. No komment.
Vendég
 

Re: Választás 2014

HozzászólásSzerző: Dictator » pén. okt. 17, 2014 10:14 pm

Szerintem egyezzünk ki abban hogy nem LK egyedüli felelőssége, de a Fidesz mint befolyásoló tényező miatt a végeredmény kimenetelére neki(k) volt a legnagyobb (negatív) hatása. Ez nem elismerés kérdése, pusztán matematika. Akkor lehetett volna pozitív ha LK (akit a saját kudarcán felül a Janiék mocskosul lejárattak mindenfelé) helyett mást indítanak, vagy együttműködnek valamelyik helyi civil jelölttel és csapatával.

Nem tudom feltűnt e német nyelvész vendégünknek hogy az óvoda mellett én álltam ki mindig, de igaz ez a Falugondokra is. Indirekt támogatva ezzel LK ambícióit, pedig már akkor is tudtam hogy hülyeség de inkább széthúzás helyett "segítettem".
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dictator pén. okt. 17, 2014 10:17 pm-kor.
Hosszan nem mennék bele, nem olyan könnyű a helyzet, el kellene indulni, majd meglátjuk mi jön ki belőle.

A forrást elő kell teremteni, el kell végezni a munkát! Meg lesz az eredménye.
Avatar
Dictator
 
Hozzászólások: 870
Csatlakozott: szer. okt. 30, 2013 8:00 pm

Re: Választás 2014

HozzászólásSzerző: GergelyGyorgy » pén. okt. 17, 2014 10:17 pm

Sziasztok!
Most, hogy egy nem várt, pedig logikus eredménnyel túl vagyunk a választáson, születnek szépen az összegzések.
Megírom én is az enyémet, persze a saját szemszögemből nézve.
Bő két éve eldöntöttem, hogy indulok ezen a vetélkedőn, ezt másfél éve nyilvánosságra is hoztam, azóta folyamatosan készültem a feladatra. Eleinte még BP-vel közösen, aztán ő kiszállt.
Idén tavasz végén még azzal számoltam, hogy rajtam kívül indul Paksi, Hunya, És persze Küller.
János jól számolt, tudta, hogy körülbelül 400 szavazatra számíthat ( ez nagyjából be is igazolódott ), ezzel azidőtájt még simán vesztésre állt, hezitált is, hogy induljon e.
Aztán jött a hír, hogy Becske is indul. Ez már Küller felé billentette a mérleget, el is döntötte, hogy indul, de még minden képlékeny volt.
Megjelent Tóth Zsuzsa, aztán jött a kegyelemdöfés, Krisztina Fidesz zászlóba öltözve, két nap alatt összeverbuvált csonka csapatával (komoly szűrőnek vetve alá szóba jövő jelöltjeit). Innen már egyértelműnek tűnt az eredmény.
És lőn.
Küller hozta, amivel kalkulált, simán elég volt, nem csak a győzelemhez, de a többséghez is.
Rólam nagyon kevesen hitték el, hogy alkalmas lennék polgármesternek.
Becske ügyesen használta ki, hogy kettőnk szavazótábora között nagy volt az átfedés. Engem meglepett, jó eredményt ért el.
Tóth Zs, ha úgy vesszük, Paksi helyén indult, kb 170 szavazattal szerzett többet, mint amennyit Imre tudott volna összehozni. Olyan bázist tudott mozgósítani, akik egyébként talán el sem mentek volna szavazni, ha mégis, biztos nem Küllerre szavaztak volna. Remek teljesítmény.
Krisztina hozta a kötelezőt (kb 10-12 szavazat) a Fidesz pedig remekül teljesített (a maradék 350), pedig szerintem egy ekkora faluban semmi helye a pártpolitikának.
Az eredmény ismert. Meglepetés nem történt. Ennek így kellett lennie.
Egy vendég szerint előre össze kellett volna fogni. Ennek nem volt realitása.
Amikor Becskének még tavasszal ezt javasoltam, azzal hárította el, hogy ezt nem teheti a választóival.
Ha Krisztina hozta volna elő ezt a finisben, két évi munkámat nem dobtam volna ki az ablakon az ő last minute akciója miatt (szerintem a helyemben más se tette volna ezt).
Hivatkozik Krisztina a mocskolódásra. Jelzem, itt mocskolódás nem történt. Ha valaki ilyen közszereplést akar vállalni, annak ilyen háttérrel sokkal többet kell bírnia. Mert az is előfordulhat, hogy megválasztják, és akkor jön csak az igazi.
Szidhatjátok Diktátort, ő, Kasszandra (és jómagam) tartották életben ezt a fórumot, és jóelőre jelezték (velem kiegészülve), hogy hova vezet ez a megosztottság az egyik oldalon. Nem ők tehetnek róla.
Hogy mi ebből a tanulság?
Abszolute semmi. A következő megmérettetés öt év múlva lesz, ha akkor lesz még egyáltalán ilyen jellegű önkormányzati választás.
Akkor egy teljesen más helyzet lesz, más szereplőkkel, más gazdasági környezetben, feltehetően egész más problémákkal.
Magam sem tanultam ebből, egy év múlva, öt év múlva mindent ugyanígy csinálnék. Valószínű, hogy emiatt nem is lesz belőlem polgármester.
Most viszont helyzet van. Ezt kéne megfelelően kezelni.
Jeleztem Küllernek, hogy amiben tudunk ( és nem ellenkezik az elveinkkel ), szívesen segítünk. Úgy tűnik, valóban igényli a segítségünket.
Amíg ez az állapot fennáll, megtesszük, amit lehet, elvégre azért indultunk, mert tenni szeretnénk ezért a faluért.
GergelyGyorgy
 
Hozzászólások: 120
Csatlakozott: csüt. okt. 10, 2013 10:07 pm

Re: Választás 2014

HozzászólásSzerző: Dictator » pén. okt. 17, 2014 10:20 pm

GergelyGyorgy írta:

> Egy vendég szerint előre össze kellett volna fogni. Ennek nem volt
> realitása.


sejtettem, bár nem tudhattam ki kivel mit egyeztetett ... mára ez is világossá vált hogy ez nem pár hete hanem 2014 elején lett elszúrva
Hosszan nem mennék bele, nem olyan könnyű a helyzet, el kellene indulni, majd meglátjuk mi jön ki belőle.

A forrást elő kell teremteni, el kell végezni a munkát! Meg lesz az eredménye.
Avatar
Dictator
 
Hozzászólások: 870
Csatlakozott: szer. okt. 30, 2013 8:00 pm

Re: Választás 2014

HozzászólásSzerző: LKriszta » pén. okt. 17, 2014 10:42 pm

Köszönöm a sok szívből jövő választ.
Engedjetek meg egy újabb gondolatot Teréz anyától, én nem tudnám ilyen frappánsan megfogalmazni:
"Ha elítélitek az embereket, nincs időtök szeretni őket."
LKriszta
 
Hozzászólások: 61
Csatlakozott: kedd nov. 12, 2013 11:27 pm

Re: Választás 2014

HozzászólásSzerző: Dictator » szomb. okt. 18, 2014 12:49 am

Jaj már megint ez a Teréz Anya(komplexus). Szegény nem tehet róla, ha ennyire nem tudsz mit kezdeni mások -esetenként túl - őszinte politikai véleményével. Én azt nem értem hogy milyen burokban kell élni ahhoz, hogy az emberhez ezek a kritikus hangok ne jussanak el. Pontosabban hónapokkal ezelőtt sem jutottak el. Jó a Janiékat ki lehet zárni, velük különösen nem kell törődni kampányidőszakon kívül de BP.-nek is rettentően lassan esett le hogy ez itt nem egy XY rajongói pártfórum ahol mindent vakon benyalunk. (Vele legalább tízszer kellett összeveszni, és puszta pragmatizmusból újra "kibékülni" mert előtte olyan mintha a falnak beszéltünk volna. Sokszor még most is olyan, és gyanítom havonta ugyanez fog menni :) ) Ebbe szerintem bőven belefér az hogy egy ilyen értelmetlen, könnyen elkerülhető bukta után mindenki kiborítja a falu poshadt lábvizét és nem jópofizik tovább. Engem is el lehet küldeni a búsba, pontosabban lehet próbálkozni. A volt jelöltek meg vagy ne olvassák, vagy hallgassák meg azokat is akik kemény - de jogos - kritikát fogalmaznak meg. Ebbe nincsen semmi személyes, ez nem szívből vagy tüdőből jön hanem racionális célokat, elvárásokat fogalmazunk meg jó ideje. Amikor ebbe belekerül Teréz Anya, a rózsaszín köd, személyes vágyak, túlzott ömlengések, kompenzálási kényszer, bizonyítási vágy, a falu megmentése, abból lesz a nagy bukta. Mint most is. Aki 2014-ben MÉG MINDIG ott van leragadva hogy az interneten nem éppen irodalmi stílusban beszélnek egyesek a politikai szereplőkről, az kampányolás helyett ment volna inkább kertészkedni.

Olyan személyektől pláne nem vagyok vevő korrepetálásra akik évente egyszer-kétszer jelennek meg amikor az érdek éppen úgy kívánja, év közben meg magasról tojnak az egészre és légváraikban ülve fintorognak pár őszinte fórumbeírás láttán. Tavasz óta szinte kuncsorogtunk programokért, információkért de akkor bezzeg nem figyelt ide egyik sem. Most utólag meg az a baj hogy miért nem segítettünk? A nemlétező jelölteknek? Hol, mikor? Jajj Istenkém, ennyire ne legyünk már képmutatóak. Mindenki sütögette a saját kis pecsenyéjét és esze ágában sem volt transzparens vitákat folytatni az előzetes terveiről, stratégiákról. Persze ez nem kötelező, de utólagos reklamációt már nem fogadok el. Akit már akkor sem érdekelt a véleményem, most miért tesz úgy mint aki vérig van sértve? Ha a Küllernek nem hápogtatok eddig bármit hazudott és vádaskodtak véglegényei, akkor nekem mire föl? Szánalmas. Helyette mély hallgatás lenne inkább az alkalomhoz illő! Segíteni csak azokon lehet akik hagyják, rengeteg emberen nálam sokkal jobb szakértők sem tudnának segíteni. Én meg nem vagyok gyógypedagógus hogy ennél érthetőbb legyek.

Egyik oldal sem lesz előrébb azzal ha a 72% boldogan mosolyogva megtapsolja ezt a végeredményt. Arról már nem beszélve mi lesz pár év múlva mikor kiteljesedik a Jani projekt.
Hosszan nem mennék bele, nem olyan könnyű a helyzet, el kellene indulni, majd meglátjuk mi jön ki belőle.

A forrást elő kell teremteni, el kell végezni a munkát! Meg lesz az eredménye.
Avatar
Dictator
 
Hozzászólások: 870
Csatlakozott: szer. okt. 30, 2013 8:00 pm

Re: Választás 2014

HozzászólásSzerző: Dictator » szomb. okt. 18, 2014 1:17 am

GergelyGyorgy írta:

> Amikor Becskének még tavasszal ezt javasoltam, azzal hárította el, hogy ezt
> nem teheti a választóival.


Kár hogy utólag derülnek ki ezek a finomságok, én határozottan kiröhögtem volna BP_t ha tavasszal komolyan elhitte hogy 10-nél több választója van. Erre tessék ... ezt én is alábecsültem rendesen, de sokat elárul a helyi politika mibenlétéről. Na most maradt ő, plusz két másik képviselő akiktől majd jó lenne hallani idővel valamit. Talán nem most azonnal, jobb ha kimaradnak a menetrend szerinti tányérdobálásból. Elég akkor megszólalni mikor komoly megállapításokat tudnak tenni, nekik is kijár az a bizonyos türelmi idő.
Hosszan nem mennék bele, nem olyan könnyű a helyzet, el kellene indulni, majd meglátjuk mi jön ki belőle.

A forrást elő kell teremteni, el kell végezni a munkát! Meg lesz az eredménye.
Avatar
Dictator
 
Hozzászólások: 870
Csatlakozott: szer. okt. 30, 2013 8:00 pm

Re: Választás 2014

HozzászólásSzerző: Angel » pén. máj. 27, 2016 7:11 am

Maradunk annyiban hogy ez a Sáhó Tibor egy szélhámos akinek az a célja hogy mindenkit kiforgasson a vagyonából. Hazudik mint a vízfolyás és nem szabad azt se elhinni amit kérdez. Mindennek vallja magát hogy mindent csak Ő tud megoldani holott szart se tud. "Évek tapasztalata áll a háta mögött" - hogyne, csak nem mindegy hogy miben. Fenyegetés, szarkeverés..ez az ember semmitől sem riad vissza. Aki hisz neki vagy lepaktál vele ugyanolyan tetű mint ő. Nem ártana hogy felnyílna mindenkinek a szeme, hogy semmit se köszönhetünk neki azon kivül hogy rajzokat csinál meg egy bemagolt szöveget kántál mint egy óvodás. Szánalmas és visszataszító egy ember, ha egyáltalán az mert szerintem a féreg szó jobban leírja. Senki se bízzon benne, mindenkinek csak árt!!
Angel
 

Re: Választás 2014

HozzászólásSzerző: ganjapower » pén. máj. 27, 2016 8:58 am

Angel írta:
> Maradunk annyiban hogy ez a Sáhó Tibor egy szélhámos akinek az a célja hogy
> mindenkit kiforgasson a vagyonából. Hazudik mint a vízfolyás és nem szabad
> azt se elhinni amit kérdez. Mindennek vallja magát hogy mindent csak Ő tud
> megoldani holott szart se tud. "Évek tapasztalata áll a háta
> mögött" - hogyne, csak nem mindegy hogy miben. Fenyegetés,
> szarkeverés..ez az ember semmitől sem riad vissza. Aki hisz neki vagy
> lepaktál vele ugyanolyan tetű mint ő. Nem ártana hogy felnyílna mindenkinek
> a szeme, hogy semmit se köszönhetünk neki azon kivül hogy rajzokat csinál
> meg egy bemagolt szöveget kántál mint egy óvodás. Szánalmas és
> visszataszító egy ember, ha egyáltalán az mert szerintem a féreg szó jobban
> leírja. Senki se bízzon benne, mindenkinek csak árt!!


Milyen kedves szavak a főpolgármester úrról és Janiról.
ganjapower
 
Hozzászólások: 146
Csatlakozott: szer. ápr. 23, 2014 11:22 am

Előző

Vissza: Mi történik és minek kellene történnie Pilisborosjenőn?

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 1 vendég

cron