Választás 2014

Pilisborosjenői, közéleti információ forrás.

Választás 2014

HozzászólásSzerző: GergelyGyorgy » szer. ápr. 09, 2014 10:55 pm

Egy választáson túl vagyunk, kezdjünk foglalkozni a következővel.
Tudom, van egy EP-választás is, ez talán annyira nem tartja lázban a falut.
Ezennel hivatalosan is bejelentem, ami egyébként egy bő éve nem titok, igen, indulok a választáson.
Tisztában vagyok vele, hogy milyen nehéz feladatra vállalkozom, tudom, hogy nem a választást kell megnyerni, hanem utána öt évig irányítani egy nagyon rossz helyzetben lévő falut, valahogy kivezetni a jelenlegi állapotából.
Csapatom szépen alakul, ami egyben azt is jelenti, még nem teljes. Nem akarom elkapkodni, olyan felelős embereket szeretnék magam köré gyűjteni, akik valóban érdemesek arra, hogy öt évig képviselhessék Borosjenőt.
Örömmel fogadok minden kérdést, érdeklődést, valamint mindenféle segítséget.
Ahogyan eddig is tettem, szívesen válaszolok itt a fórumon is, amit pedig nem tartok feltétlenül publikusnak, vagy csak nem akarok ötletet adni ellenfeleimnek, arra személyesen.
Elérhetőségeim:
tel: 336476
mobil: 20-3907603
e-mail: gergely1957@gmail.com
lakás: Budai út 27

Tisztelettel: Gergely György
GergelyGyorgy
 
Hozzászólások: 120
Csatlakozott: csüt. okt. 10, 2013 10:07 pm

Re: Választás 2014

HozzászólásSzerző: Dictator » csüt. ápr. 10, 2014 8:23 am

Engem a kidolgozott program és a csapat összetétele érdekelne!
Hosszan nem mennék bele, nem olyan könnyű a helyzet, el kellene indulni, majd meglátjuk mi jön ki belőle.

A forrást elő kell teremteni, el kell végezni a munkát! Meg lesz az eredménye.
Avatar
Dictator
 
Hozzászólások: 870
Csatlakozott: szer. okt. 30, 2013 8:00 pm

Re: Választás 2014

HozzászólásSzerző: GergelyGyorgy » csüt. ápr. 10, 2014 9:48 pm

Diktátor!
El kell, hogy keserítselek, egyelőre nem kívánok programot hirdetni.
Azzal a populista maszlaggal, amit minden jelölt elő fog adni, én is előhozakodhatnék, de azt hiszem, téged nem ez érdekelne.
Sok emberrel tárgyalok, keress meg Te is - ehhez nem kell felfedned a kilétedet -, viszonylag szűk körben szívesen elbeszélgetek bárkivel konkrét kérdésekről is (mit szívesen, ez a dolgom, kampányolni akarok).
A többi vetélytárs még elő sem bújt a félhomályból, addig én sem kezdem árulni félérett primőrjeimet.
Egyet megígérhetek, az ígéret dömpingben nem fogok részt venni.
Aki itt ígérgetni mer - az finoman szólva is -, nem mond igazat.
Mire november környékén átvehetem a hivatalt, nem csak azzal kell szembesülnöm, hogy üres a kassza, de tartozások özönével, valamint vesztésbe fordított perek áradatával is szembe kell majd néznem. Ez a tudat azért némi realitás érzéket követel.
A csapat, mint említettem, alakuló félben van. Amíg még nem teljesen biztos, addig neveket sem kívánok nyilvánosságra hozni. Nem egyszerű tisztességes, valamihez értő embereket találni, akik rá is érnek, elhivatottságot éreznek, és tényleg tenni is akarnak a faluért. Egy bizonyos szint alá pedig nem szeretnék lemenni. Inkább türelmesen keresem a megfelelő embereket.
GergelyGyorgy
 
Hozzászólások: 120
Csatlakozott: csüt. okt. 10, 2013 10:07 pm

Re: Választás 2014

HozzászólásSzerző: Dictator » pén. ápr. 11, 2014 6:46 am

Nagyon helyes, én sem üres ígéretekre vágyom de valamilyen állásfoglalás, célkitűzés, megoldási javaslatot muszáj (a későbbiekben) kiadnod hogy tudjam kire miért érdemes szavazni.
Hosszan nem mennék bele, nem olyan könnyű a helyzet, el kellene indulni, majd meglátjuk mi jön ki belőle.

A forrást elő kell teremteni, el kell végezni a munkát! Meg lesz az eredménye.
Avatar
Dictator
 
Hozzászólások: 870
Csatlakozott: szer. okt. 30, 2013 8:00 pm

Re: Választás 2014

HozzászólásSzerző: Vendég » vas. ápr. 27, 2014 7:58 am

Tényleg jó lenne kicsit többet tudni. Én eddig csak GGY-től hallottam, hogy tényleg indul. BP-ről is csak tőle olvastam. Paksi meg ha jót akar, inkább ne induljon. Egyszer már megtette. És a többiek meddig bújkálnak?
Lehet, hogy nem sokan írnak, és egyenlőre kevesen is olvassák, de akkor is ez az egyetlen fórum, ahol valamit meg lehet tudni.
Vendég
 

Re: Választás 2014

HozzászólásSzerző: Kasszandra » vas. ápr. 27, 2014 2:54 pm

Vendég írta:
> Tényleg jó lenne kicsit többet tudni. Én eddig csak GGY-től hallottam, hogy
> tényleg indul. BP-ről is csak tőle olvastam. Paksi meg ha jót akar, inkább
> ne induljon. Egyszer már megtette. És a többiek meddig bújkálnak?
> Lehet, hogy nem sokan írnak, és egyenlőre kevesen is olvassák, de akkor is
> ez az egyetlen fórum, ahol valamit meg lehet tudni.

Utóbbi mondatoddal egyetértek, de én akkor sem számítok arra, hogy GGY-n kívül a többi jelölt felrakná ide a programját.
Paksinak ott a Hírmondó, abból 2-3 havonta megtudjuk, hogy a jogszerűség elve mentén haladva kívánja folytatni a jogszerűtlenséget. (Állítólag tervezi az indulását, de én ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok.)
Küllernek nem kell programot írni: mindenkinek volt lehetősége megismerni képességeit. (Számomra az ő indulása is kérdőjeleket vet fel.)
Hunya ezen a fórumon nem részesült elvtársi ölelésben, tehát nem hinném, hogy itt szeretné közzétenni szándékait. Ráadásul van saját honlapja is. Ez utóbbit sem biztos, hogy fogja használni, hiszen miután Jenője cserbenhagyta, vagyis a csapat, amit ő szeretett volna, nemet mondott a felkérésére, új csapat után nézett. Ez korosztályváltással is járt, hiszen az ovisok körül mozog mostanában. Őket az írásos program helyett inkább kis lapáttal vagy hintába ültetéssel lehet elkábítani.
Maradt még Pistink, akinek szintén van saját honlapja, de neki legalább van egy kis érzéke ahhoz, hogy kihasználja a különböző fórum adta lehetőségeket. Hogy ez hasznára válik-e vagy sem, hát az majd kiderül.

Összefoglalva: majd augusztusban amikor megjelennek a szórólapok a postaládáinkban, akkor elemezhetjük azok tartalmát. Addig marad nekünk Sáhó, Jegyző, Lazarét. Unatkozni biztos nem fogunk. Pedig de jó lenne már! Az azt jelentené, hogy minden rendben van...
Kasszandra
 
Hozzászólások: 238
Csatlakozott: vas. nov. 03, 2013 10:12 pm

Re: Választás 2014

HozzászólásSzerző: Dictator » vas. ápr. 27, 2014 4:38 pm

Több problémát látok abban, hogy itt a május és még semmi konkrétumot nem tudunk. Ami végső soron nem csak az én problémám, hanem a jelölteké és a választóké. Fatális tévedésben él az, aki azt gondolja hogy majd elég akkor kampányolni amikor már a kopogtatócédulákat felváltó ajánlóívhez kell aláírásokat gyűjteni. Holott az országos politikában számtalan analógiát lehet találni akár sikeres, akár sikertelen kampányok terén. (Külföldi példákról nem is beszélve) Nagy párt, kis párt, régi párt, új párt mind totál más stratégiával kell hogy elinduljon. Sajnos helyben az emberek nagyon a saját fejük és egyéni logikájuk után mennek, mert nincs mögöttük egy rendes párt vagy tanácsadó stáb aki ezeket szervezi és koordinálja. Ha jól értem vannak akik még most szedik össze a csapatot, vagyis hát csak szednék mert gondolom már tudnánk róla ha lenne. Ez a rossz hír, a jó hír pedig az hogy a jelenlegi regnáló csapatok akár szakmailag, akár emberileg rengeteg támadási felületet adnak, adtak ahhoz hogy erre felépítve célzottan lehessen konstruktív üzeneteket közvetíteni a lakosok felé. Az sem mindegy hogy ezek az üzenetek milyen módon, hány emberhez jutnak el valamint milyen hatékonysággal. Ugyanis később ezeket el kell tudni magyarázni, lesznek kérdések, antitézisek melyeket tudni kell kezelni. Ehhez relatíve sok idő kell, ráadásul szinte a semmiből kell rá megteremteni a megfelelő alkalmakat ezért gondolom hogy már mindenki kezd csúnyán kicsúszni az időből és ez Sáhó, Paksi, Küller váltógazdaságának kedvez.

Mit ér ugyanis a világ legjobb programja ha 2000 választóból csak 200-hoz jut el, illetve 50 olvassa el? Hogyan tudom az évtizedes, komplex fejlesztési ügyeket tömören levezetni egy átlagpolgárnak, úgy hogy ez ne haladja meg az ő befogadóképességét, türelmét, ingerküszöbét. Sajnos a buta, leegyszerűsített 2 mondatos üzenetekre és felkorbácsolt indulatokra sokkal inkább vevők a magyar választók tömegei, mint arra hogy 20 oldalas elemzéseken rágják át magukat naphosszat. A jelen regnálók ezt jól értik már több értéket, fogalmat einstandoltak: törvényesség, szakmaiság, erkölcs, faluszeretet, hiteles informátor, jól ismerik a problémákat, kirántják a falu szekerét a kátyúból stb. Megfelelő koncepció, vagy program híján nekik ez jutott. Ezeket az üres, de hangzatos frázisokat sokan (be)veszik mint a cukrot, szájról szájra terjed mint a herpesz. Évek óta beették magukat a köztudatba, és sok hónap kreatív munkájába kerül onnan lebontani. Több fronton, több célcsoportra diverzifikálva, nagy nyilvánosság előtt és nem ész nélkül, az utolsó percekben.

A Paksi és Hunya lapítása, és Küller mély hallgatása is arra utal hogy még nem állt össze az újabb dream team, valamint a kampányt nem nyilvános, transzparens viták formájában hanem hibernetikusan zárt térben kívánják lefolytatni. A hívek szépen körbejárják a közintézményeket, boltokat, rokonokat, vendéglátó egységeket és terjesztik az igét, közben a lekötelezett vállalkozók, helyi celebek szintén ezt teszik a maguk közegében. Sáhó Tibor, Wé Professzor és Katika újrahasznosítja az 1998-as programot, némi korrekcióval ez pedig megy direkt a postaládánkba vagy a Hírmondóba. Ők felkészültek, és minél csendesebb a következő pár hónap számukra annál jobb. A felelősök csak bölcsen hallgatnak, majd az utolsó hónapban beköszönnek hogy akkor ők megjöttek, amikor megfelelő konkurencia híjján úgyis mindenki rég eldöntötte kire fog szavazni. Ne mondja senki, hogy nem szóltam előre hogy szinte már most is késő mivel lassan itt a nyáriszünet. Többet nem fogok, mert már nekem is unalmas :)
Hosszan nem mennék bele, nem olyan könnyű a helyzet, el kellene indulni, majd meglátjuk mi jön ki belőle.

A forrást elő kell teremteni, el kell végezni a munkát! Meg lesz az eredménye.
Avatar
Dictator
 
Hozzászólások: 870
Csatlakozott: szer. okt. 30, 2013 8:00 pm

Re: Választás 2014

HozzászólásSzerző: Kasszandra » hétf. ápr. 28, 2014 2:53 pm

D, valószínűleg még nincs sem csapat sem program. GGY maga vallotta be, hogy minden most formálódik, de a többieknek is átkozottul nehéz dolguk van. Nem olyan jó dolog az a képviselőség, hogy olyan sokan akarjanak azok lenni. Tudom, hogy akadnak azért a faluban olyanok, akik minden választáson elindulnak, hogy négy évig újra álmodhassanak arról, hogy majd a következő biztos sikerülni fog. Gondolatban összeraktad már Hunya csapatát? Ha még nem, akkor próbáld meg, s rájössz, hogy képtelenség. Szerinted ki az a sült bolond, aki beáll Paksi mellé? BP meg még mindig azon gondolkodik a tükör előtt, hogy rajt legyen a fején a piros sapka a kampány idején vagy inkább vegye le. Nagyjából ennyi reményt fűzök az egész választáshoz ...
Kasszandra
 
Hozzászólások: 238
Csatlakozott: vas. nov. 03, 2013 10:12 pm

Re: Választás 2014

HozzászólásSzerző: Dictator » hétf. ápr. 28, 2014 8:22 pm

Igen ez elég valószínű, de én ezt nem azért mondom mert azt gondolom hogy minden olyan egyszerű lenne csak igyekszem objektíven elemezni a kialakult helyzetet. Továbbá az általam elképzelt ideális helyzethez viszonyítom, ami tudom eleve hiba ... ne is mond. GGY-ben külön szimpatikus hogy Ő legalább lassan egy éve készül a feladatra, szinte minden ülésen vagy tárgyaláson részt vett stb. Ez a megfelelő hozzáállás, és rajta kívül ezt mástól nem láttuk eddig. Másfelől minden új jelöltnek háromszor nehezebb segítőket találnia, hírverést keltenie, kampányrendezvényeket szerveznie vagy eljuttatnia az üzeneteit a választókhoz. Ezért szajkózom állandóan hogy az új jelölteknek tripla annyi időt kellene kampányolni mint a régieknek, akik a megszokott bázissal és bejáratott kommunikációs csatornákkal rendelkeznek. Az újaknak több 100 emberrel kellene személyesen találkozni az elkövetkező hónapokban és ez a nyári szünet miatt egyre neccesebb. Én azt feltételezem hogy részben ott csúszhatott meg a történet, hogy BP. az utolsó pillanatban külön akar indulni ezzel egymás elől szívják el a lehetséges jelölteket a csapatba. A többiekről, holott legalább 10 név felmerült, még ennyi hír sem jutott el hozzám.

Az öröm az ürömben hogy a régieknek nincs programjuk, se víziójuk és ha lenne akkor sem hinnénk nekik hiszen már tucatszám bizonyították hiteltelenségüket. Az újaknál még legalább ott a lehetőség, ezért lenne fontos minél hamarabb és szélesebb körben ismertetni érveiket, céljaikat, terveiket hiszen azok nélkül csak a levegőben lóg a jelöltségük. Ezekkel később el kell tudniuk számolni, ha nem akarnak ugyanúgy eltűnni a süllyesztőben mint elődeik.
Hosszan nem mennék bele, nem olyan könnyű a helyzet, el kellene indulni, majd meglátjuk mi jön ki belőle.

A forrást elő kell teremteni, el kell végezni a munkát! Meg lesz az eredménye.
Avatar
Dictator
 
Hozzászólások: 870
Csatlakozott: szer. okt. 30, 2013 8:00 pm

Re: Választás 2014

HozzászólásSzerző: Kasszandra » kedd ápr. 29, 2014 3:02 pm

Dictator írta:

> Az öröm az ürömben hogy a régieknek nincs programjuk, se víziójuk és ha
> lenne akkor sem hinnénk nekik hiszen már tucatszám bizonyították
> hiteltelenségüket. Az újaknál még legalább ott a lehetőség, ezért lenne
> fontos minél hamarabb és szélesebb körben ismertetni érveiket, céljaikat,
> terveiket hiszen azok nélkül csak a levegőben lóg a jelöltségük. Ezekkel
> később el kell tudniuk számolni, ha nem akarnak ugyanúgy eltűnni a
> süllyesztőben mint elődeik.

Igen, ideális esetben így van. Ideális esetben megjelenik az új és alkalmas jelölt egy olyan csapattal és programmal, ami képes alternatívát nyújtani az eddig ismertek mellett. Az alkalmasság azt is jelenti, hogy már a kampány során bizonyítja ezt. Érvel, kérdez, számon kér, javasol. De ilyet nem látunk. Ezzel tulajdonképpen csak azt akarom mondani, hogy olyat várok (várunk) el másoktól, amikre nem képesek. Érvelhetünk itt oldal számra, hogy miért fontos a kampány, a program, a csapat. D! Tudsz kínaiul?
Kasszandra
 
Hozzászólások: 238
Csatlakozott: vas. nov. 03, 2013 10:12 pm

Következő

Vissza: Mi történik és minek kellene történnie Pilisborosjenőn?

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron