Szerző: Dictator » vas. okt. 23, 2016 10:44 am
Ezt is a facebookról kellett megtudni:
Szia -Zsuzsa!
A jegyző az tényleg elmegy, mert máshol - lakóhelyéhez, Pest külsőhöz jóval közelebb talált egy sokkal jobban fizető állást. Az, hogy bizonyos lépései miatt lehetnek álmatlan éjszakái, és még lesznek is, méghozzá jó alappal, már csak az én szubjektív csatolmányom az ügyhöz.
A hivatal munkáját egyáltalán nem a Sáhótibi irányítja- majd hülye lenne, hisz az a mindenkori jegyző dolga! - ő csak egyszerűen a falu életét és a stratégiai lépéseket mozgatja a háttérből..érzésem szerint..
Gondolom azért te is erre gondolhattál, mikor kérdezted..
Van neki sok földje a Malomdűlőn, ahol igen régóta, és még mindig lakóparkot akar csinálni. Emellett a Tücsök utcai területen is van némi érdekeltsége (de itt kevés - mondjuk még valószínűleg így is jóval több, mint neked, vagy nekem), ahol ténylegesen fejlesztés várható.
A Tevével szemközt egy sima, hétköznapi mezőgazdasági területe van, ahol elvileg semmi mást nem csinálhat - de, mint hallom, mégis mozgolódik valamit...erre mondják a nálam okosabbak és tájékozottabbak, hogy állítólag belterületbe akarja vonatni - erre nem tudok mit mondani; maximum annyit, hogy a jegyző távozásáról -mint oly sok más dologról -is először a nálam tájékozottabb "civil" emberektől szereztem tudomást, csakúgy mint erről. Ennyit képviselői információbőségemről..
Mindenesetre ha ez a belterületbevonás napirendre kerül, rögtön szólok, ígérem!
Sáhó pár hete tényleg infarktust kapott, de köszöni szépen, jól van - állítólag rá két-három napra már szabadlábon volt (ezeket is megbízható falusi pletykából tudom!). Ha aggódsz érte, szívesen átadom jókívánságaid, ha legközelebb látnám...ehhez nagyjából csak be kell mennem a hivatalba, s szinte biztos, hogy előbb-utóbb felbukkan némi dokumentummal a hóna alatt..
Átvezető út kontra 30 millás bírság - ez tényleg meredek!! Ebből annyi igaz, hogy van átvezető út (talán nem illene, de én örülök neki hogy van), tényleg ki lett szélesítve-javítgatva. Ezzel kapcsolatban tényleg jött bírság a/z -egyébként kifejezetten eredendően elcseszett -nyomvonal megváltoztatása kapcsán. 1 millió Ft! Az is sok, de azért szerencsére nagyon nem 30!
A bírság nem jogerős, állítólag a kiszabó hivatal is hajlik rá, hogy hogy elfogadjon bizonyos méltányossági érveket (az eredeti nyomvonal szabálytalan, kivitelezhetetlen és mindenki számára - értsd közlekedők, gazdálkodók, környezetvédelmi hatóság- hátrányos volt), már csak azért is, mert ezeket maga a feljelentéstevő is belátta.
Lehet, hogy ha más képviselőt kérdeznél, sokkal jobb, kimerítőbb válaszokat kapnál - én csak ennyit tudok "ellenzékből".
Üdv,
Becskepista
Hosszan nem mennék bele, nem olyan könnyű a helyzet, el kellene indulni, majd meglátjuk mi jön ki belőle.
A forrást elő kell teremteni, el kell végezni a munkát! Meg lesz az eredménye.