info

Minnden amit a M0-ás autópálya nyomvonáláról tudni érdemes

info

HozzászólásSzerző: Májer István » szomb. okt. 18, 2014 9:28 pm

TÁJÉKOZTATÓ

A mai napon részt vettem a NFM-ban egy tájékoztatón az M0-val kapcsolatban,amit szívesen megosztok mindenkivel.Pilisborosjenőt nagyon sokan képviseltük,Küller János polgármester, Heves László alpolgármester,a főépítész úr,Fábián István lazaréti tulajdonos férje, a VKT részéről 4 fő,a 013 fejlesztési területről 4 fő,a Bécsi útról 1 fő.Továbbá a szomszéd települések műszaki dolgozói a NIF részéről 3 fő, a tervezők szintén hárman és még sokan mások.
Thoroczkay Zsolt úr elmondta, hogy a tervezés 2017-re készülhet el,az építkezés pedig kb.2022-re indulhat meg.A kijelölt nyomvonal felett a jelenlegi 100 méteres védőtávolságot 50 méterre szeretnék szűkíteni azért, hogy minél kevesebb telek beépítését korlátozzák.Az 5 éves építési korlátozást eltörölnék, helyette a nyomvonal feletti telkekre (50 m) "szolgalom" szerű bejegyzést kívánnak eszközölni.(Bocsánat a jogászoktól.)
A tervezők elmondták, hogy az alagútnak két vége lesz és a közepén tárják fel, majd ha elkészül betemetik. A két vége felől ,bányászati módszerrel fúrják ki és a földet is onnét szállítják el. A jelenlegi elképzelés szerint a két végén lesz a kiszellőztetés.A híresztelésekkel ellentétben nem lesznek kürtők, szellőzők és nem terveznek "egérútat".
Tehát úgy próbálták elmagyarázni, hogy a föld alatt kb.20-25 méteres mélységben fut egymás mellett 2 db 10 méteres cső és 300 méterenként lesz átjárás az egyikből másikba baleset vagy egyéb műszaki hiba esetén.
Elmondták, hogy tudomásuk van arról, hogy Lazarét településrészt érinti legjobban a korlátozás és ezért a továbbiakban is tájékoztatnak minket.
Reméljük, hogy Küller János jelenlegi polgármester jobban szívügyének tekinti az M0-val kapcsolatos ügyeket,mert az előzőben nem ezt tapasztaltuk.

Itt hívnám fel minden Lazaréti tulajdonostárs figyelmét, akár VKT tag vagy nemfizető, hogy kártérítési igényüket mielőbb adják be a NIF-be.Ugyanis a fejlesztésre leadott telkekből jelenleg 15 telek van benne a 100méters nyomvonalban és nem beszélve az 1/1-es telkekről.Ugyanis aki nem adja be,annak nem is jár.

üdvözlettel: Májer István
Májer István
 
Hozzászólások: 92
Csatlakozott: kedd okt. 29, 2013 11:51 pm

Re: info

HozzászólásSzerző: Májer István » hétf. okt. 20, 2014 9:26 am

Ez a tájékoztató található az Önkormányzat honlapján a mai napon az M0-val kapcsolatban.Nekem nem sikerült megnyitni.

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő dokumentációi: https://nifwebdavtest.nif.hu/data/public/b7ebc9.php
Májer István
 
Hozzászólások: 92
Csatlakozott: kedd okt. 29, 2013 11:51 pm

Re: info

HozzászólásSzerző: mber » kedd dec. 30, 2014 6:52 pm

Kedves Májer István!

Örömmel olvastam a tájékoztatást, de csak két hónappal később, mert most fedeztem fel az oldalt. Sajnos, a polgármester nem tartotta fontosnak, hogy
a tervekről tájékoztassa az érintetteket, ahogy a korábbi polgármester sem.... A hivatal honlapján az M0-ás fül alatt ugyanez a megnyithatatlan link van fenn azóta is, amire itt is utalás volt (https://nifwebdavtest.nif.hu/data/public/b7ebc9.php).
Az alagút végénél élő lakók ( Kövesbérc) semmilyen tájékoztatást és információt nem kaptak. Vagyis nem kaptunk, hiszen én is itt élek.
A 250 méteres sávba tartozunk, az építési tilalom már a házakon van, ez gyakorlatilag lenullázza az értéküket, hiszen eladhatatlanok így.
Volt rá konkrét példa, hogy a vevők elmenekültek. Jó lenne pontosabb információt tudni a kártérítésről, kártérítési igényről, amit önök
(Lazaréti tulajdonosok) az NFI-be adnak be. Egységesen léptek fel ebben a történetben? Lehetne csatlakozni, hogy ne kelljen külön pertársaságot alakítani ebben az ügyben? Ha megoldható itt, vagy az e-mail címemen privátban várom a választ!!! :-)


Üdvözlettel és köszönettel:
Szendi Edit
mber
 

Re: info

HozzászólásSzerző: Májer István » szomb. jan. 03, 2015 2:20 pm

Kedves Szendi Edit !

Kérem adja meg elérhetőségét és szívesen tájékoztatom a teendőkről.
Addig is olvassa el a http://www.lazaret vkt.hu honlapján "Gyors hír"(egy jogi tájékoztató).

üdvözlettel: Májer István
Májer István
 
Hozzászólások: 92
Csatlakozott: kedd okt. 29, 2013 11:51 pm


Re: info

HozzászólásSzerző: Májer István » kedd dec. 06, 2016 3:55 pm

A NKH közmeghallgatást tart az M0-val kapcsolatban Pilisborosjenőn 2016.december 12.-én 14:00 órakor a Műv házban.
Csatolmányok
NKH16.12.12.pdf
(1.34 MiB) 241 alkalommal.
Májer István
 
Hozzászólások: 92
Csatlakozott: kedd okt. 29, 2013 11:51 pm


Vissza: M0 információk az észak-budai szakaszról

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron