Állás ajánlatok

Állás ajánlatok

HozzászólásSzerző: oldalgazda » szer. okt. 30, 2013 11:16 pm

Állás ajánlatok
oldalgazda
 
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: szomb. okt. 05, 2013 8:19 pm

Hogyan válaszoljunk a legnehezebb kérdésre az állásinterjún?

HozzászólásSzerző: Júlia » pén. máj. 12, 2017 8:17 am

Szinte minden állásinterjú során elhangzik ez a mondat: „Sorolja fel gyengeségeit.” Sokak talán úgy gondolják, hogy erre nehéz pozitívan válaszolni, ám valójában nem. Ez egy olyan kérdés, melyet a munkaadók gyakran alkalmaznak arra, hogy teszteljék a jelöltek felkészültségét és felmérjék, mennyire alkalmas az állás (https://hu.jooble.org) betöltésére.

Amennyiben az interjú során ezzel a kérdéssel találkozunk, ne essünk kétségbe, szedjük össze gondolatainkat és olyan választ adjunk, melyben gyengeségeink, erősségként jelennek meg az interjúztató számára. Legyünk magabiztosak és fogalmazzunk világosan.

Amikor gyenge oldalainkról beszélünk, akkor az is nyilvánvalóvá válik az interjúztató számára, hogy mennyire vagyunk őszinték, mennyire vagyunk nyitottak és mennyire vagyunk bátrak. Ez egy jó alkalom, hogy az interjúztató lemérje intelligencia szintünket, mi pedig egy pozitív benyomást érhetünk el nála, amennyiben megfelelő választ adunk a kérdésre. Fogalmazzuk meg válaszunkat úgy, hogy gyengeségeink mégis pozitív hatást érjenek el az interjúztató személynél.

Az alábbi tanácsok útmutatóként is szolgálhatnak, hogyan reagáljunk egy ilyen helyzetben.
Például mondhatjuk ezt: a projekt határidők tartása miatt gyakran késő éjszakáig dolgozunk, annak érdekében, hogy feladatainkat időre be tudjuk fejezni. Ennek következtében sajnos kevesebb idő jut magánéletünkre.

Tegyük hozzá, hogy ennek kiküszöbölésére folyamatosan előre tervezünk, így az egyes projektfeladatok elvégzése gördülékenyebben megy és bár még hosszú út áll előttünk, már látunk fejlődést ilyen tekintetben.

Vagy: projektvezetőként minden esetben arra törekszünk, hogy az aktuális projekt az adott minőségi elvárásoknak megfelelően készüljön el, ez azonban időnként frusztrálja munkatársainkat.

Fejtsük ki az interjúztató számára, hogy folyamatos oktatásban részesítjük junior kollegáinkat, kiemelve, hogy a minőségi munka eredménye az egyedi termék, amely megkülönböztet minket versenytársainktól, így hozzásegítve egy kedvező piaci pozíció eléréséhez.
Ha hasonló stílusban fogalmazzuk meg válaszunkat, biztosak lehetünk abban, hogy sikerünk lesz. Hiszen minden munkaadó ilyen munkatársra vágyik!
Júlia
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: pén. máj. 12, 2017 8:09 am


Vissza: Alapítványok, Hirdetések, Egyéb ajánlatok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron