Bocitámadás

Pilisborosjenői, közéleti információ forrás.

Bocitámadás

HozzászólásSzerző: korte » csüt. júl. 02, 2015 6:23 pm

In memoriam KŐHÁS (a Kiabálóautó Őrület Határán Álló Sofőrje)

Tisztelt Jegyzőnő, tisztelt Képviselők!

Tisztában vagyok azzal, hogy a következőkben felvetendő kérdés Pilisborosjenő legfőbb gondjának ugyancsak nem tekinthető. Mégis…
Pilisborosjenő egy katlan, egy aréna. Bár az Önkormányzat színpadán folyó előadást nem mindig halljuk, de jól halljuk a Boci boci tarkát, gyakorta.
Értem, hogy a Magyar Rádió Gyermekkórusának, vezényel Botka Valéria, talán 1976-ból származó felvétele erősíti a Kádár-rendszer iránti nosztalgiát, de hogy erre általános igény volna, azt erősen kétlem.
A zeneszerető és filhalló emberek nevében megvetéssel nyilatkozom arról, hogy olyat zenét kelljen rendszeresen hallgatni, amilyet nem akarunk, és akkor és ott, amikor és ahol nem akarjuk.
Nemtetszésemnek adok hangot amiatt, hogy cégszemély rendszeresen korlátlan gépi hangerővel végigüvöltözi jámbor falusiak hajlékait. A „mond anyádnak hozzon pénzt” című opusz esetén is tiltakozom, de az legalább nem zene, csak dallam.
Végül csendesen megjegyzem, hogy a manapság oly fennen hangoztatott erkölcsi nevelési értékek, különösen a keresztyéni értékek, tekintetében is disszonancia tapasztalható, mármint ha közelebbről szemügyre vesszük az ominózus dal kódolt üzenetét. Felteszem, Önök is tisztában vannak azzal, hogy a magyar nép- és gyermekdalok, rigmusok, mondókák néhány kivételtől eltekintve obszcén tartalmúak. De mielőtt kifejteném Önöknek a kérdéses dalocska szexuális utalásrendjét, előre kell bocsátanom, hogy nekem személy szerint az ég egy adta világon semmi kifogásom sincs szexuális tartalmú közlendőkkel, sőt magam is gyakorta élek ilyen tartalmú megjegyzésekkel. De hát a pilisborosjenői szárbaszökkenő ifjuság érdekeit én is nagy becsben tartom. Szóval bocinak a fiatal leánykát kell érteni, aki még kevéssé fejlett, még nem domborodik eléggé, épp csak már nem gyerek. Szépke és csinoska (tarka), de még fejletlenke a szexuális jegyei tekintetében (se füle, se farka). A gerjedelmes falusi ifjok azonban nem akarják megvárni a leányka kifejlődését, hanem inkább oda mennek lakni (értsd: gyakni, mely régies kifejezés „azt” jelenti), ahol találhatják megfelelően érett, a dolog tekintetében hajlandó, tapasztaltabb asszonyságok huncutkodó társaságát.
No, hát erről lenne szó. Amennyiben van arra valamilyen lehetőség, hogy a tejárus autó ne ilyen böszme és harsány módon hirdesse portékáját, vagy egyszerűen a kereskedésnek ezt a formáját egyáltalán ne folytassa e katlanfaluban, egyetemben a hidegárussal, akkor nagy lelkesedéssel megköszönném szívjóságukat.
Az Úr 2015. évének hetedik havában, annak második napján.

Körte
korte
 
Hozzászólások: 63
Csatlakozott: szer. okt. 30, 2013 1:06 am

Re: Bocitámadás

HozzászólásSzerző: Becskepisti » csüt. júl. 02, 2015 11:54 pm

Körte, már-már költői magasságú panaszodra reagálandó:

Szóval van egy csendrendeletünk még a Paksi érából, mely tételesen kitér erre a problematikára - épp legutóbb tárgyaltuk módosítását, az éjszakai nyitvatartásokkal kapcs. panaszok okán /ha érdekel beszámolok erről is. Rendelet vonatkozó része lásd alább:
"13/2012-es rendelet: .....
2. Reklám célú hangosító berendezések zajkibocsátása
3. § Reklám célú hangosító berendezés délelőtt 10 óra és 12 óra között, délután 15 óra és 17 óra között üzemeltethető, kivéve, ha a hirdetés közérdekű célokat szolgál. "

Azaz, amit ennek szellemében tenni tudsz -és más panaszos is természetesen, tekintve, hogy többen szóvá tették már-, hogy amikor jön a zavaró árus, megnézed az órád és ha eltérő időben zenél, szépen panaszos bejelentést teszel önkorinál (ha van pár tanúd, az még jobb), amiért jól megbüntetik-szankcionálják. Ennek ez az egyetlen járható módja. Engem spec. nem zavar, mert tiszta nosztalgiát ébreszt bennem (a tej vizezettsége sokkal inkább..), de mélységesen meg tudlak érteni. Jut eszembe, múltkor (múlt héten) kíváncsiságból megnéztem az órát és richtig nem szabott időben jött - bingó!!

Ha ennél is többre vágysz, beszélj össze pár sorstársaddal (név nélkül: feleségem, ill. Balina Gy. is hasonlóképp érez) és terjesszetek be egy kérelmet szigorúbb, vagy akár tiltó rendelet alkotására. A nemzeti tanács köteles napirendre tűzni és megtárgyalni..

Üdv,
Pista

u.i.: hamár ...

"4. A lakosság háztartási és a helyi közösségek igényeit kielégítő zajkeltő tevékenységre vonatkozó szabályok
5. § (1) Kertekben és kiskertekben motoros favágás, kerti traktor üzemeltetés, fűnyírás, valamint más a kertépítéssel és -fenntartással kapcsolatos zaj- és rezgéskeltő tevékenység
a) hétköznapokon 7 óra és 19 óra között[1],
b) szombaton délelőtt 9 óra és 18 óra között, vasárnap és munkaszüneti napokon délelőtt 9 óra és 12 óra között folytatható.[2]
(1/a) Az (1) bekezdése szerinti korlátozások az építési tevékenységre is vonatkoznak.[3]"

..tovább is van, mondjam még..?
Csak szûklátókörû, zsigeri elôítéletességet ne..
Becskepisti
 
Hozzászólások: 100
Csatlakozott: csüt. okt. 31, 2013 7:07 pm

Re: Bocitámadás

HozzászólásSzerző: Dictator » pén. júl. 03, 2015 12:10 pm

Körte szerintem te vagy az egyetlen akinek a Boci Boci tarkáról a keresztény erkölcs valamint a szexualitás disszonanciája jut az eszébe. Van bármilyen meg nem oldott konfliktusod ezen a téren? CSak azért kérdezem, mert "kicsit" öncélúra sikeredett eme irományod. :)
Hosszan nem mennék bele, nem olyan könnyű a helyzet, el kellene indulni, majd meglátjuk mi jön ki belőle.

A forrást elő kell teremteni, el kell végezni a munkát! Meg lesz az eredménye.
Avatar
Dictator
 
Hozzászólások: 870
Csatlakozott: szer. okt. 30, 2013 8:00 pm

Re: Bocitámadás

HozzászólásSzerző: korte » szomb. júl. 04, 2015 1:12 pm

Köszönöm, István, a tájékoztatót. Nehéz ügy ez, mert a kocsiban is ember ül, a tehent is ember feji, nem szívesen rontanám mások munkalehetőségeit. Ha esetleg megkaphatnám a cég elérhetőségeit, velük próbálkoznék. Hátha csak nem tudják, milyen otromba dolgot mívelnek. Az Önkormányzattól nem igazán várok semmit, nem is küldöm el a levelet hivatalosan, de az jó, hogy tudtok róla. Ha működne a józan ész, nem venni senki tőlük tejet, aztán eltűnnének.
Körte
korte
 
Hozzászólások: 63
Csatlakozott: szer. okt. 30, 2013 1:06 am

Re: Bocitámadás

HozzászólásSzerző: Becskepisti » csüt. júl. 09, 2015 3:26 pm

Hát nem tudom, a bocisok elérhetősége szerintem elég könnyen megszerezhető. Ha megvan, szólok.
Azért a 2x2 óra(ha jól emléxem) engedélyezett időintervallumra föl lehetne hívni a figyelmüket - így előre betervezhetnéd/tek hogy abban a napi pár órában szerveztek külső programot.
Javaslatom: pl. szervezhetnétek Balinával és nejemmel egy klubot "tej és bocibocitarkamentes buddhista-zenés-pszichológiai klub Üröm utcáin" címmel...akár még tagdíjat is szedhetnétek! ;o))

Viccet félre, azér' próbálok utánanézni, s ha van fejleményem beszámolok.

Ist.
Csak szûklátókörû, zsigeri elôítéletességet ne..
Becskepisti
 
Hozzászólások: 100
Csatlakozott: csüt. okt. 31, 2013 7:07 pm

Re: Bocitámadás

HozzászólásSzerző: Becskepisti » csüt. júl. 09, 2015 6:32 pm

Telefonszám: 30/553-4293
Ha gondolod, szívesen felhívom hivatalosan, mint képviselő, a nép nevében, de ha te beszélnél velük nem veszem el a lehetőséget.
Csak szólj.
Ist.
Csak szûklátókörû, zsigeri elôítéletességet ne..
Becskepisti
 
Hozzászólások: 100
Csatlakozott: csüt. okt. 31, 2013 7:07 pm

Re: Bocitámadás

HozzászólásSzerző: maszat » pén. júl. 17, 2015 3:54 pm

A nép nevében talán nem kellene telefonálni. megkérdezték a "népet"? vagy csak néhány embert zavar, hogy helybe hozzák a finom házi tejet? A dobozos jobb?
maszat
 

Re: Bocitámadás

HozzászólásSzerző: Vendég » szer. aug. 12, 2015 4:02 am

maszat írta:
> A nép nevében talán nem kellene telefonálni. megkérdezték a
> "népet"? vagy csak néhány embert zavar, hogy helybe hozzák a
> finom házi tejet? A dobozos jobb?

maszat, szerintem olvasd el, mielőtt kritizálsz - a rendeleti hangosítási idő betartásáról volt szó, nem bárki kitiltásáról.
Amúgy ennél a higított löttynél még a dobozos is jobb, de mindegy!
Vendég
 

Re: Bocitámadás

HozzászólásSzerző: kedike » hétf. márc. 27, 2017 10:00 amUtoljára Anonymous ugrasztotta előre hétf. márc. 27, 2017 10:00 am-kor.
kedike
 


Vissza: Mi történik és minek kellene történnie Pilisborosjenőn?

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron